• 13. 1. 2022

Volkswagen Financial Services plnil přání malým i velkým

Praha, 13. ledna 2022 – Závěr roku 2021 se pro Volkswagen Financial Services nesl již tradičně ve znamení pomoci partnerům společnosti, ať už těm dlouhodobým, nebo těm zcela novým. Jeho zaměstnanci podpořili seniory z domova Sue Ryder, děti z Dětského centra při Thomayerově nemocnici nebo handicapované z chráněných dílen. Vánoční svátky zpříjemnili potřebným prostřednictvím štědrovečerní nadílky v rámci akce Vánoční strom splněných přání.

Stejně jako v minulých letech, i letos udělali zaměstnanci Volkswagen Financial Services pod stromečkem radost seniorům z Domova Sue Ryder. Organizaci, se kterou společnost spolupracuje již šestým rokem, předali materiální pomoc v podobě zdravotnických pomůcek, vitaminů a doplňků stravy, potřeb do domácnosti nebo dekorativních doplňků. Podpořila ji i prostřednictvím nákupu kreativního vánočního přání pro zaměstnance společnosti, díky kterému za každý kus putovalo 150 Kč na dobrou věc.

„K Vánocům dárky neodmyslitelně patří, dělají radost malým i velkým. A mě neuvěřitelně těší, že naši klienti tuto radost mohou naplno prožít každý rok díky štědré podpoře zaměstnanců Volkswagen Financial Services. Vážím si partnerství, které nás se společností pojí. Je to velký dar, který nám umožňuje uvádět v život změny, které pomohou seniorům a jejich blízkým v těžkých životních situacích. Děkujeme!“ uvádí Matěj Lejsal, ředitel neziskové organizace Sue Ryder.

Již tradičně měli i v roce 2021 zaměstnanci možnost znovu podpořit Kubíka, syna jednoho ze zaměstnanců, trpícího epilepsií a dětskou mozkovou obrnou. Letos Kubík prošel několika intenzivními rehabilitacemi, díky kterým se mu daří čím dál lépe. Částku, kterou zaměstnanci společně vybrali, využije Kubíkova rodina mimo jiné na nákup nového auta.

Vánoční dárky od zaměstnanců Volkswagen Financial Services pod stromečkem našly i děti z Dětského centra Thomayerovy nemocnice. Radost jim udělaly společenské a edukativní hry nebo výtvarné potřeby.

„Závěr letošního roku opět odráží solidaritu našich zaměstnanců, jejichž nasazení si velice vážím. Poslední dva roky byly náročné a postavily před nás mnoho výzev, ale právě v těchto okamžicích je důležité vzpomenout si, že v tom nejsme sami,“ dodává Dana Formánková, ředitelka HR oddělení Volkswagen Financial Services.

Samotní zaměstnanci se pak mohli radovat z rukodělných výrobků z chráněných dílen, které sdružuje sociální platforma Breakfaststory. Závěr roku si tak mohli osladit bylinným medem z Jeseníků od VS Rychleby, sirupy ze sirupárny Camellus nebo pralinkami z 1. Valašské Diakonické. „Díky naší spolupráci, navázané v době covidu na jaře 2020, se nám už povedlo podpořit řadu sociálních a chráněných pracovišť z celé ČR. Vánoční balíčky pro Volkswagen Financial Services jsme připravovali hned ve čtyřech podnicích na různých místech Česka. Pro hendikepované zaměstnance to byla velká výzva a zároveň si velmi vážili důvěry vložené do jejich práce,“ uvádí Lucie Hyblerová, zakladatelka platformy Breakfaststory.

Průzkum: Ženy za volantem
Tři čtvrtiny českých řidiček si život bez auta neumí představit

Jaké jsou české řidičky za volantem? Každá čtvrtá by si za řízení dala jedničku, třetina se však setkala s posměchem, protože za volantem „sedí žena“. Při pořízení auta ženy nejvíce zajímá cena a provozní náklady, chladnými je naopak nechávají jízdní asistenti nebo konkrétní barva karosérie.

• 20. 10. 2021

Volkswagen Financial Services pomáhá firemním klientům překonat nepříznivé období v dodávkách nových vozů

V současné situaci, kdy jsou čekací doby na dodávky nových vozů delší než obvykle nabízí společnost firmám pomocnou ruku. Společnost totiž přichází s nabídkou krátkodobého pronájmu za využití operativního leasingu vozidel ihned dostupných z jejího interního skladu ojetých vozů.

• 1. 12. 2021

Zaměstnanci získali pro Centrum Paraple 500 000 Kč

Naši zaměstnanci se rozhodli rozpumpovat krev a zároveň tím přispět na dobrou věc. Chůzí, během nebo třeba jízdou na kole v rámci iniciativy Pohyb pomáhá a příspěvkem společnosti se celkově částka vyšplhala na 500 000 Kč. Předání samotného daru se pak uskutečnilo v přímém přenosu televizní soutěže StarDance …když hvězdy tančí.

• 6. 12. 2021