• 26. 11. 2019

Volkswagen Financial Services podpořil hendikepované během hvězdného večera

Praha 26. listopadu 2019 – Chuť tančit některé neopouští ani poté, co byli upoutání na invalidní vozík. Sobotní benefiční galavečer StarDance toho byl živým důkazem. Pět klientů z Centra Paraple zatančilo před diváky v sále a u televizních obrazovek tango a cha-cha. Během netradičního vystoupení se podařilo vybrat rekordní sumu 15 236 748 Kč, ke které přispěla i společnost Volkswagen Financial Services. Jednatel společnosti předal v přímém přenosu šek v hodnotě 250 000 Kč a navázal tak na dlouholetou pomoc společnosti hendikepovaným lidem.

Volkswagen Financial Services s Centrem Paraple jako jeden z významných partnerů spolupracuje už víc než 20 let. Kromě podpory provozu Centra, ať už ve formě peněžních nebo jiných příspěvků, se zaměstnanci Volkswagen Financial Services pravidelně účastní každoročního charitativního Běhu pro Paraple. Všechny tyto aktivity mají jediný cíl – pomáhat lidem s poškozením míchy při aktivním a plnohodnotném návratu do běžného života. I letos byla společnost součástí slavnostního večera plného hvězd a tance, kde přispěla dobročinné organizaci částkou v hodnotě čtvrt milionu korun. Pokračuje tak ve své dlouholeté snaze pomáhat lidem s omezenou mobilitou.

„Dostupná mobilita pro všechny bez rozdílu patří k dlouhodobým cílům naší společnosti. Věříme, že tento příspěvek pomůže klientům Centra Paraple zvládnout jejich nelehkou životní situaci a překonat tak překážky, které po cestě potkají. Obdivujeme všechny, kteří i přes tak vážný hendikep neztratí životní elán, a ještě mají odvahu zatančit před miliony televizních diváků i publikem a porotou v sále,“ říkají Jiřina Tapšíková a Vratislav Strašil, jednatelé společnosti Volkswagen Financial Services.

Benefiční večer pořadu StarDance se letos konal už počtvrté. Výtěžek bude stejně jako v předchozích letech věnován na pomoc lidem s poškozením míchy a jejich rodinám. Centrum Paraple je oporou nejen během prvních měsíců v nové situaci, ale kdykoliv v průběhu života. Filozofie Centra Paraple vychází z přesvědčení, že i lidé po poškození míchy mohou žít svůj život plnohodnotně. Paní Lucie Gachi, zdravotní sestra a matka pěti dětí, která během slavnostního večera zatančila, je toho živým důkazem. Kromě paní Lucie se na parketě během slavnostního benefičního večera představili i další paraplegici, kterým nehody, nemoci nebo jiné nepřízně osudu obrátily život naruby. I díky Centru Paraple, které od roku 1994 pomohlo a pomáhá tisícům lidí, mohou tito lidé před celým národem ukázat, že i na vozíku se dá životem protančit.