• 31. 10. 2019

Dosáhnout na lepší auto je díky Startboxu od Volkswagen Financial Services hračka

Praha, 31. 10. 2019 – Výběr nového automobilu podle srozumitelných kritérií a individuálních finančních možností – takový je Startbox. Jednoduchá, na českém trhu zcela unikátní on-line „nákupní galerie“, která na pár kliků zobrazí na jednom místě nabídku vybraných konfigurací koncernových vozů dle zadaných požadavků. Díky úvěru nové generace s poslední nerovnoměrnou splátkou od Volkswagen Financial Services si nyní Češi mohou hravě pořídit vysněné auto.

„Při výběru automobilu a jeho financování jsou tuzemští motoristé rozvážní, důkladně porovnávají víc nabídek a jejich rozhodnutí ovlivňuje hned několik faktorů – od finančních přes provozní až po ty ryze osobní. Startbox zohledňuje všechny tyto aspekty a ihned ukazuje širokou paletu vozů, kterou si mohou zájemci při zvolených kritériích dovolit. Zjistí tak, že ve skutečnosti díky značkovému financování mohou dosáhnout na lepší vůz, než který původně zvažovali,“ říká Lukáš Cankař, ředitel oddělení marketingu a retailového prodeje Volkswagen Financial Services.

Startbox kopíruje změny v preferencích a nárocích českých motoristů, které potvrdil i reprezentativní průzkum Instant Research společnosti Ipsos pro Volkswagen Financial Services. Z výsledků vyplývá, že více než polovina Čechů (53,4 %) důkladně prohledává nabídky a zhruba každý desátý Čech (13,2 %) má problém vybrat si kvalitní auto za rozumnou cenu, resp. nabídku považuje za omezenou. Z výzkumu dále vyplynulo, že leasing, úvěr nebo rodinná půjčka jsou ty nejčastější a nejoblíbenější formy financování nového automobilu.

„Naše nová generace úvěrů s poslední nerovnoměrnou splátkou je navíc zcela flexibilní v nastavení nejen na začátku, ale i v průběhu a na konci smlouvy. Klient si tak může nastavit měsíční splátku dle svých potřeb a v průběhu ji dále snížit například prodloužením doby trvání úvěru nebo mimořádnou splátkou – podobně jako je tomu u hypotečního úvěru,“ vysvětluje výhody Lukáš Cankař a dodává: „Poslední nerovnoměrnou splátku pak může klient jednorázově doplatit nebo rozložit do dalších splátek a vůz si ponechat. Pokud jej ale chce vyměnit za jiný vůz, doplatí poslední splátku z prodeje stávajícího vozu a zbylé peníze použije jako akontaci na nový vůz.“

Startbox v sobě spojuje pohodlný výběr kdykoliv a odkudkoliv podle uživatelských preferencí, aniž by zájemce musel znát cenu vozu nebo motorizaci, a následně složitě zjišťovat měsíční splátku v klasické úvěrové kalkulačce. Stačí totiž nastavit libovolnou akontaci – jakoukoliv částku, kterou má zájemce nyní k dispozici, maximální výši pravidelných měsíčních splátek a dále základní preference na vůz jako je velikost, výkon a další parametry. Řidičům se obratem zobrazí nabídka všech dostupných automobilů značek ŠKODA, Volkswagen, AudiPorsche, SEAT a Volkswagen Užitkové vozy v rámci zvolených parametrů a kritérií.

Kategorie a parametry Startboxu od Volkswagen Financial Services jsou strategicky navrženy tak, aby usnadnily výběr co nejvíce motoristům. Nejvíce klíčovými kritérii při výběru nového vozu jsou podle průzkumu společnosti Ipsos pro více než polovinu českých motoristů (53,9 %) právě celkové možnosti financování, kam spadá dostupnost a nabídka. Dvě pětiny populace (40,6 %) se pak rozhodují na základě pravidelné měsíční splátky, v ideálním případě nepřesahující 4 000 Kč. Zajímavostí je, že 17,3 % Čechů by si ideální splátku představovalo na úrovni do 2 000 Kč. Rozsah pojištění a předplaceného servisu, které splátka při výběru vozu přes Startbox může zahrnovat, je v rámci rozhodování důležitý pro 21,3 % Čechů. Podstatná je i spoluúčast na financování provozu, jako je údržba, přezouvání apod. Ta hraje významnou roli celkem pro 15,1 % všech respondentů. Při použití Startboxu je ovšem možné promítnout do výběru vozu jakékoli požadavky potenciálního zákazníka, stačí kliknout na Startbox.