• 12. 2. 2020

Zaměstnanci Volkswagen Financial Services podpořili v uplynulém roce seniory, hendikepované i dětské pacienty

Praha, 12. února 2020 – Zaměstnanci Volkswagen Financial Services v loňském roce věnovali svůj čas a úsilí mnoha dobročinným projektům. Znevýhodněné děti díky nim například našly pod vánočním stromkem vysněné dárky a asistenční psi zase získali čisté a bezpečné prostory k výcviku.

Každý rok zaměstnanci společnosti pomáhají potřebným v rámci dlouhodobé spolupráce s Centrem Paraple a jinak tomu nebylo ani v roce 2019. Aktivity centra, soustředící se na ulehčení života pacientům zotavujícím se z poškození míchy, společnost podpořila finančním darem, tentokrát pod křídly benefičního večera televizní soutěže StarDance.

Jubilejním desátým rokem též pokračovala spolupráce s dobročinnou organizací Sue Ryder. „Od roku 2010 se naše firma pravidelně účastní a je sponzorem turnaje Sue Ryder Charity Cup, jehož výtěžek pomáhá seniorům v těžké životní situaci. Loňskou zimu pro nás navíc senioři napekli celkem 800 ks vánočních perníčků, které jsme využili jako milou formu novoročního přání pro naše obchodní partnery,“ uvádí Jiřina Tapšíková, jednatelka společnosti Volkswagen Financial Services, a dodává: „Kromě toho navíc s našimi zaměstnanci několikrát ročně organizujeme charitativní dny pro jiné organizace, než se kterými dlouhodobě spolupracujeme, a těší nás, že se mezi našimi lidmi těší takové oblibě. Na jaře roku 2019 jsme pomohli vybudovat dešťové jezírko ve středisku ekologické výchovy v Toulcově dvoře a uklidili jsme pozemky výcvikového centra asistenčních psů Helppes. Na podzim jsme zateplili skleník Socioterapeutické farmy psychiatrické nemocnice Bohnice či zvelebili zahradu domova pro zrakově postižené Palata.“

V neposlední řadě se zaměstnanci Volkswagen Financial Services rozhodli zpříjemnit Vánoce dětem ve složité životní situaci, a to v rámci dobročinné akce nazvané „Strom splněných přání“. Na vlastní náklady pořídili vysněné dárky pro pacienty Dětského centra při Thomayerově nemocnici v Praze, které poskytuje péči a zázemí opuštěným a hendikepovaným dětem. Již pátým rokem se též zúčastnili Běhu pro hluchoslepé, jehož prostřednictvím přispěli na zkvalitnění jejich života.

Zaměstnancům společnosti a jejím partnerům bychom chtěli poděkovat za projevenou vůli a také za čas a úsilí, které věnovali druhým. Věříme, že i letošní rok se pro naši společnost ponese ve znamení solidarity, sounáležitosti a nových příležitostí k pomoci, a to ještě ve větší míře než v roce uplynulém,“ dodává na závěr Jiřina Tapšíková.

Díky našim zaměstnancům teď pečlivě opečovávané rostliny pacientů socioterapeutické farmy v Bohnicích přežijí i ty nejkrutější mrazy.

Žádný úkol není pro naše zaměstnance velký, a to ani když jde o úklid rozsáhlých pozemků střediska ekologické výchovy v Toulcově dvoře.