• 19. 1. 2021

Zaměstnanci Volkswagen Financial Services o Vánocích pomohli potřebným - podpořili seniory, handicapované i nemocné děti

Praha, 19. ledna 2021 – Závěr roku 2020 se ve Volkswagen Financial Services nesl v duchu vzájemné solidarity. Zaměstnanci navázali na dlouholeté partnerství s Centrem Paraple, Sue Ryder nebo Dětským centrem při Thomayerově nemocnici a pomocí dárků a finanční sbírky zpříjemnili adventní období jejich klientům.

Dlouholetého partnera Centrum Paraple, které se soustředí na pomoc lidem s poraněním míchy, i letos společnost Volkswagen Financial Services podpořila finančním darem. „Ve spolupráci s Centrem Paraple jsme navrhli grafickou podobu drobných vánočních dárků a do stejných barev „oblékli“ i naše sociální sítě. Za každý pořízený dárek jsme následně Centru věnovali 50 Kč. Celkem se nám podařilo získat více než 100 000 Kč, které nyní poputují na podporu záslužných aktivit organizace,“ říká Dana Formánková, ředitelka HR oddělení Volkswagen Financial Services.

V rámci pravidelné dobročinné akce Vánoční strom splněných přání zaměstnanci již poněkolikáté podpořili Kubíka, syna jednoho zaměstnanců, trpícího epilepsií a dětskou mozkovou obrnou. Vybraná částka ve výši 34 000 Kč bude využita na financování jeho nákladné léčby. Kubíkovi je dnes 11 let a díky pravidelné rehabilitaci doma i ve speciálních zařízeních dělá neustálé pokroky.

Díky vlastní iniciativě zaměstnanců našli pod stromečkem dárky pacienti z Dětského centra při Thomayerově nemocnici nebo senioři z Domova Sue Ryder. Hodnotné dárky zpříjemní a obohatí všední dny těm, na které se někdy trochu zapomíná. „Sue Ryder pomáhá seniorům a jejich blízkým ve chvílích, kdy jim stáří začíná přinášet starosti. Usilujeme o to, aby v České republice mohl každý důstojně zestárnout. Podpora dlouholetých partnerů, jako Volkswagen Financial Services, je pro nás klíčová a povzbuzující,“ říká Matěj Lejsal, ředitel neziskové organizace Sue Ryder. A dodává: „Senioři jsou zpravidla velice skromní a touží po zdánlivě obyčejných věcech. Radost z drobného dárku je častokrát obrovská. Za nás i naše klienty děkujeme.“

„Splněná přání dělají radost malým i velkým, bez ohledu na ročník narození. Naši kolegové tak znovu ukázali, že jim složitá situace ostatních není lhostejná. Předešlý rok nás všechny postavil před dosud nevídané výzvy, o to více si jejich solidarity a projevené dobré vůle vážíme,“ dodává Vratislav Strašil, jednatel společnosti Volkswagen Financial Services.

Rozbalování dárku v domově Sue Ryder

„Senioři jsou zpravidla velice skromní a touží po zdánlivě obyčejných věcech. Radost z drobného dárku je častokrát obrovská. Za nás i naše klienty děkujeme.“ říká Matěj Lejsal.